Home

Kaedah Bayaran

Login



Hubungi Kami

Servis Penghantaran

*********

*********

 

Visitors Counter

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday174
mod_vvisit_counterYesterday244
mod_vvisit_counterThis week807
mod_vvisit_counterLast week1219
mod_vvisit_counterThis month4959
mod_vvisit_counterLast month6059
mod_vvisit_counterAll days1274453

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 54.198.151.108
,
Today: Jun 29, 2017
BumiCyber Studio - Your Online Business Solutions
Mior Miracle Bar PDF Print E-mail
Mior Miracle Bar - Mior Miracle Bar


Harga Jualan :-

RM 260 (1 bar) - utk 4 bulan kegunaan
RM 130 (1/2 bar) - utk 2 bulan kegunaan
RM 70 (1/4 bar) - utk 1 bulan kegunaan
RM 40 (1/8 bar) - utk 2 minggu


Ukuran :-
1/8 bar : 1cm x 1 cm x 1.5cm
1/4 bar : 2cm x 2 1/2 cm x 3cm
1/2 bar : 3cm x 2 1/2 cm x 4 1/2 cm
1 Bar : 6cm x 4 1/2 cm x 2 1/2 cm


Senarai Harga :-
1 bar :  RM259.00 RM220.00
1/2 bar :RM130.00 RM120.00
1/4 bar : RM70.00
1/8 bar : RM40.00

Kos penghantaran :-
Semenanjung : RM5.00
Sabah Sarawak : RM8.00

MiOR - The Moor Facial Bar With IndinineLuxeTM

MIOR ini adalah 100% natural dan berasal dari Austria. Antara bahan-bahan yang terkandung dalam miOR adalah:-

IndinineLuxe™ - Algae yang kaya dengan antioksida, vitamin dan mineral dari Europe untuk mengembalikan keremajaan dan menyembuhkan kulit;

Heilmoor Clay – Terdiri daripada beratus herba, bahan organik, antibiotik yang semulajadi, hormon tumbuhan dan banyak lagi. Inilah Heilmoor Clay :-


IndinineLuxe™

Formulasi unik yang tercipta dari algae yang kaya dengan anti-oksida, vitamin, mineral dan kebaikan lain yang mampu mengembalikan keremajaan dan kecantikan kulit. Indinine Luxenanotechnology membantu proses penyerapannya lebih cepat ke dalam kulit. Keupayaan untuk membaikpulih sel-sel kulit berlaku dengan lebih pantas menjadikan kulit sihat, segar dan awet muda. Sabun ini berupaya meresap pantas ke dalam epidermis dan melakukan pembersihan (detoxification) secara menyeluruh. Selepas penggunaannya kulit terasa seolah-olah selepas melakukan rawatan spa! Sabun ini sesuai untuk semua jenis kulit iaitu berminyak, sensitif, kering, normal, berjerawat, bersisik, berparut dan sebagainya, malah sangat sesuai untuk kulit bayi terutama yang mempunyai masalah eczema. Oleh kerana sabun ini bertindak menyahtoksin, membersih, mengawal pH, mencerah secara semulajadi, menghalus dan mengurangkan parut. Kulit anda akan kelihatan berseri-seri selepas mengamalkannya. yang tercipta melalui proses

Heilmoor Clay

Lumpur istimewa ini didapati di Austria, wujud lebih dari 3,000 tahun dan mengandungi lebih dari 700 jenis herba dan tumbuhan di dalamnya yang sangat bagus untuk kesihatan kulit.

Kebaikan Penggunaan MiOR

Mengecilkan pori-pori;
Mengawal blackheads dan whiteheads;
Mengawal keseimbangan pH pada kulit;
Mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif;
Mengurangkan kesan parut pada kulit;
Mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat;
Mampu mengurangkan garis-garis halus/kedut pada wajah;

Membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks, kesan selulit dsbnya;
Kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation;
Kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri;

Meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal, sihat dan berseri;
Juga sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak;

Mengurangkan noda-noda hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiak dan bikini line;
Bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala;
Menghilangkan kelamumur & melembutkan rambut dan menyihatkannya.

 

Cara Penggunaan MiOR

Basahkan tangan dan keluarkan buih daripada sabun;

Letakkan buih sabun di tempat jerawat, eyebag, jeragat atau tempat yang bermasalah;

Baki buih sabun gosok di seluruh muka selain dari tempat yang diletakkan tadi;

Biarkan 2-3 minit dan lepas itu cuci. (Pohon jangan dibiarkan melebihi 3 minit, kurang tidak mengapa);

Jangan lap muka dan biarkan kering sendiri;

Sesuai untuk 2 kali sehari (pagi dan malam);
Hanya 2-3 minit sahaja setiap kali kegunaan.

Apabila menggunakan sabun miOR, ianya menggantikan fungsi sabun malah lebih dari itu. Namun digalakkan supaya jangan terus tinggalkan routinestepmoisturiser dan sunblocktoner, moisturiser, night creamsunblock. Lebih ringkas bukan ? sahaja berbanding dengan pengunaan susu pembersih, sabun, dan harian penjagaan diri anda, semata-mata kerana bergantung 100% kepada sabun miOR ini. Dengan sabun miOR anda boleh mengurangkan jumlah penjagaan iaitu hanya guna sabun miOR,

Tindakbalas Apabila Penggunakan MiOR

(Special case sahaja - bukan untuk semua kulit)

Kulit menjadi kering (bagi mereka yang kulit kering) - Hanya biarkan selama 1 minit sebelum basuh muka dan selepas kering pakai mousturiser. Kurangkan masa cuci kepada 1-2 minit shj;

Keluar bintik-bintik halus di muka - Cuci selama 1 minit sahaja kerana ia merupakan “proses pembersihan dari dalam”. Gunakan mousteriser dan jangan risau dan teruskan guna miOR;

Kulit akan mengelupas sikit (terutama kulit yang berpigmentasi) - Cuci selama 1 minit kerana ia mengeluarkan sel kulit-kulit mati. Biar pengelupasan sendiri dan jangan dikopek;

Kulit rasa gatal-gatal - Itu tandanya ada resdung. Jangan garu dan kalau boleh dalam tempoh sebulan ini jangan makan seafood, daging atau telur. Tunggu sehingga kulit dah ok. Kurangkan masa cuci kepada 1-2 minit sahaja.

 

Sila beri perhatian:


Kulit Sensitif - sebaiknya 1-2 minit sudah memadai (tetapi untuk permulaan boleh gunakan selama 3 minit selama 2-3 hari)

Kulit Berjerawat - gunakan selama 3 minit setiap kali cucian (2 x sehari) selama seminggu. Minggu kedua dan seterusnya memadai mengamalkan sabun seperti cucian biasa sahaja. Lakukan ‘maintenance’ 1-2 x dlm seminggu.

Kulit Normal / Kering - sama seperti step kulit berjerawat

Kulit berparut - amalan yang consistent dan betul membantu mengawal kesan parut dengan effective.

Kulit pigmentasi - berkemungkinan akan mengalami sedikit pengelupasan halus (bergantung kepada keaktifan kulit masing-masing) namun. Ini adalah kerana sel mati di pisahkan dari lapisan permukaan kulit. Anda mungkin akan mengalami sedikit kegatalan, kekeringan yang bersifat sementara kerana faktor perubahan sel pada kulit.

HEALING CRISIS / PROSES PEMULIHAN

Peringkat awal guna produk ni, proses pembongkaran toksin, darah kotor akan berlaku.. jika anda ada masalah resdung, atau pernah menggunakan produk yang tinggi kandungan kimia dan jeragat, kemungkinan anda akan mengalami pengeluaran jerawat yg berterusan, sedikit pengelupasan kulit, perkara ini adalah biasa.. Anda cuma perlu, minum byk air masak..

Pada masa yg sama, pemakanan pun kena jaga juga.. kawal pegambilan makanan yang berminyak / berlemak.. jika anda alah pada seafood, kurangkan atau sebaiknya berhenti dulu. Ini adalah punca merangsang pengeluaran jerawat juga..

kalau makin teruk juga, saya advise untuk berhenti dulu ye..

ni ada review pasal Mior.. kat satu blog.. suka akak baca.. sempoi je cara penyampaiannye..


MIOR MIRACLE BAR - AJAIB KE?

Ramai yang bertanya kepada kami, kenapa sabun ni dipanggil sabun ajaib... ajaib sangat ke? Mungkin anda sendiri tertanya-tanya. Di awal pembabitan dengan MIOR, SmartBeauty sendiri pelik dengan jolokan sabun ajaib ni... Ye la, ajaib yang macam mana tu.. huhu.

Namun setelah menjadi pengguna tetap MIOR, baru la kami sedar yang sabun ni memang ajaib. Kalau tak, takkan dipanggil sabun ajaib,...kan kawan-kawan?

Di sini, kami huraikan serba sedikit tentang kenapa sabun ini dipanggil sabun ajaib. Ini dari pengamatan kami sendiri la ye... So, here we go!

1) ONE FOR ALL
Ini antara faktor yang paling menonjol, menjadikan MIOR lain dari yang lain. Bayangkan, mana ada satu produk yang boleh digunakan untuk semua benda? But you know what? MIOR boleh lakukannya! MIOR bukan saja boleh digunakan untuk rawatan / kecantikan wajah, tapi boleh juga digunakan untuk rambut, badan, masalah kulit, lemak, payudara, celah-celah badan, kuku, bibir dan sebagainya! Tidak ketinggalan, MIOR sesuai digunakan oleh perempuan, lelaki, kanak-kanak, bayi, orang dewasa, warga emas, dan... sesiapa saja lah!

Tak puas hati? Ok la, kami terangkan satu persatu...


- muka ~ Bukan saja boleh mencantikkan, tapi juga merawat. Untuk muka, MIOR boleh mencerahkan, melicinkan dan melembutkan kulit. Selain itu, ia dapat menegangkan kulit, mengecilkan pori-pori (up to 80%), mengecilkan eyebag, mengurangkan kedutan, menghapus jerawat dan parutnya, meratakan warna kulit, menghilangkan jeragat dan melasma (oil seeds), meremajakan muka, menganjalkan pipi, menjadikan muka nampak bersinar (glowy) dan kalau anda bernasib baik, MIOR boleh menjadikan wajah anda putih kemerahan (pinkish) gitew! (suka la Kak Zaileen tu!)...Hehe..


- badan ~ Menghilangkan bau badan, menghapuskan jerawat badan (up to 90%), meratakan warna kulit, menghilangkan tompok-tompok pada badan, menyembuhkan luka dengan segera, menanggalkan daki, mencerahkan, menjadikan kulit HALUS DAN SANGAT LEMBUT (lihatlah tanganku.... suka sangat!!)


- rambut ~ Bertindak sebagai pelembap, (digunakan selepas shampoo).. menjadikan rambut lebih lebat, lembut dan bersinar. Yang penting, menghilangkan uban-uban 'pra-matang'....(hi Abg. Rahim!). Kalau sesiapa yang masih muda, tapi dah beruban... jangan risau, guna je MIOR ! Selain tu, masalah kelemumur, dan kutu juga boleh dihapuskan menggunakan MIOR! Wow!

- payudara ~ Boleh melembutkan struktur kulit payudara, sambil MENEGANGKAN! So, ucapkan selamat tinggal kepada cream-cream payudara yang melekit-lekit, dan push-up! No push-up, hokkkayyyy!!! (suka le abang-abang tu!)

- celah-celah ~ Ini mungkin masalah yang berlaku kepada sebilangan besar anda, di mana warna kulit di celah-celah ketiak dan sebagainya, tidak sekata dan kelihatan seolah-olah kehitaman. Jangan risau, MIORkan je celah-celah itu. Insya-Allah.... putih la jadinya! Ini kerana selain boleh meratakan warna kulit, MIOR juga boleh menghilangkan daki terkumpul yang menyebabkan celahan anda nampak seolah-olah kehitaman...

- lemak ~ Ini adalah bonus bagi pengguna MIOR. Kami tidak mengatakan lemak-lemak terkumpul di badan anda akan terus terhapus apabila menggunakan MIOR. Tetapi terdapat kesan positif apabila anda kerap menggunakan MIOR di kawasan berlemak seperti perut, peha, lengan dan bahu. Cuba praktikkan... dan anda akan setuju dengan kami, y'all!

- masalah kulit ~ MIOR berfungsi sebagai alternatif untuk rawatan penyakit kulit yang biasa, seperti eczema (allergy), abscess (bisul), psoriasis, lichen (sisik), rashes (ruam), kurap, kudis dan sebagainya. Seperti kita tau, MIOR mengandungi 'deep moor' yang mempunyai elemen 'therapeutic' (perubatan), yang berupaya merawat dan mengawal penyakit-penyakit ini daripada terus merebak. 'Deep Moor' ni, diibaratkan seperti 'gamat' la..., kalau di Asia tenggara ni. Tidak hairanlah, 'deep moor' menjadi pilihan pakar-pakar perubatan di Europe sejak dulu lagi...untuk digunakan sebagai kaedah rawatan bagi penyakit-penyakit di sana... Siap ada 'klinik moor' lagi, macam mana tu?

- kuku ~ MIOR boleh menjadikan kuku tampak lebih bersinar dan mengurangkan masalah kuku bersisik... Tak payah polish-polish lagi, you! Buffer? Lupakan!


- bibir ~ Bagi yang mempunyai ulcer di bibir, gunakan MIOR! Insya-Allah kuranglah sedikit masalah bibir pecah tu. Tapi jangan ditelan / dimakan.... for external usage only, occay!

- perempuan ~ Sudah tentulah kaum wanita amat sesuai menikmati kelembutan dan kecantikan wajah, hasil daripada berMIOR... Malahan wanita amat sesuai menggunakan MIOR, terutamanya pada rambut, badan, payudara, celahan, kuku dan sebagainya..


- lelaki ~ Cik abang pun nak berMIOR? Boleh je!! Selain memperolehi wajah yang lebih bersih dan segak, cik abang mampu menghilangkan bau badan...jika malas nak sembur perfume. Ok la tu kan? Bukan tu saja..., MIOR ni senang sangat nak digunakan! Tak perlu la nak cari toner ke, moisturizer ke...(leceh, katanya!).. guna satu ni je! Cuma ambil MIOR, dan basuhlah muka tu... Tak ke senang untuk orang lelaki...? Siap boleh guna untuk shaving (bercukur) lagi! Mana nak cari bang oi?

(amaran: Kepada para isteri di luar sana, hati-hati sikit! Al-maklumlah... suami anda dah hensem lepas guna MIOR,..ramai pulak yang kejar nanti. Ahaks!)


- kanak-kanak / bayi ~ Sangatlah sesuai untuk berMIOR! Kenapa? Kanak-kanak mudah dijangkiti penyakit kulit akibat sistem imunisasi mereka yang belum optimium. Jangan risau.... gunakan MIOR.., dan nyahkan penyakit-penyakit tersebut. Selalunya kanak-kanak yang kerap mengalami alahan akan terdedah kepada risiko mengalami eczema. So, apa lagi.... MIORkan saja eczema ituuuuu!



- orang dewasa & tua ~ Jangan tak tau, makcik-makcik pun sebenarnya ingin tampak muda tau! Cuma tak nak mengaku je. Hehe.. Takpa...., kami faham. Boleh je guna MIOR, dan tegangkan kulit anda laksana baru mencucuk botox! Lepas ni, tak payah botox dah! MIOR aje! Selain mampu menegangkan kulit dan menganjalkan struktur wajah, MIOR mampu menghilangkan kedutan muka dan garis-garis halus, mengaburkan garisan senyuman (nasolabial fold) yang akan menampakkan ketuaan seseorang...., serta mengurangkan eyebag untuk yang selalu tidak cukup tidur... Pendek kata, tak perlu fikir panjang - gunakan MIOR, pasti anda kelihatan muda, gitew!

Itulah serba-sedikit di antara sebab kenapa MIOR ni ajaib sangat di mata pencintanya... Tapi itu baru sikit! Kami akan kupas lagi keajaiban MIOR secara terperinci dalam keluaran akan datang.... (penat menaip...hehe). So, tunggu......!!!! Selamat berMIOR!


Review Syikin :-

Masa artikel ni ditulis, umur saya masuk 36 tahun.. muka dah naik byk pigmentation dan dah mula berbelak warna, tak sekata gitu.. garis penuaan pun dah mula muncul.. huk huk.... tapi mana bleh nak lawan takdir kan.. kena plak saya ni memang dilahirkan tidak memiliki kulit yg halus mulus gebus.. mak dan kakak saya memang ada masalah jeragat yg ketara.. muka dorang nampak sgt sebab dorang cerah.. untung saya ni mak lahirkan di bulan gelap.. jadi kulit saya ni tak nampak le sgt jeragat yg tumbuh kerana tak berapa putih gitu..

memula pakai Mior, kulit memang rasa bersih sgt.. dan perasan gebu.. wah gitu.. 2nd day, saja pakai lama sket.. lebih dari 3 minit.. konon nak dapat kesan lagi power le.. lepas 3 jam cuci muka, rasa gatal sgt muka.. simptom resdung dah timbul.. pas tu refer pada member, dia kata klu org ada resdung, memang dia tarik toksin keluar.. soh minum byk air je.. 3rd day, naik jerawat halus.. sebab dah tau kan, Mior ni ada healing crisis.. sebelum bg lawa, dia buang toksin dulu.. sabar je la.. tapi yg bestnya, jerawat cepat surut... jgn tak tau, white head pun mudah je dikeluarkan.. klu tidak sblm ni nak mengorek white head sampai berjurai air mata.. lepas guna Mior, guna jari pun boleh.. wah gitu..

sekarang dah lebih sebulan pakai Mior + Glyco, so far memang puas hati.. dikombinasi pulak dgn Mior.. Alhamdulillah muka saya tidak lagi kusam.. cara penggunaan pun simple.. buat masa ni, saya sendiri memang guna, disamping mak dan kakak saya yang memang ikut je cakap saya.. sebab dorang tau klu produk takde kualiti memang saya reject utk pakai dan jual.. utk makluman kengkawan, walau saya ni penjual, saya juga pengamal kebanyakan produk yg saya jual.. jadi saya nak yg terbaik utk diri sendiri dan juga customer serta rakan-rakan saya...



gambar ni lepas 3 bulan ber`glyco' dan `mior' ni, syukur kulit muka jadi makin fresh.. tak pakai foundation tebal pun takpe.. natural beauty gitu.. masalah tang jeragat.. kulit muka kering dan tak sekata semakin berkurangan. skrg ni nak kata lawa tu idok le.. kut kut ada yg kulit gebu mulus tulus tu tgk gambar ni, kata kita syok sendiri.. tak kisah le..

yg penting, Glyco ni memang superb.. menambah keyakinan diri gitu.. sekarang kulit wajahku tidak kusam lagi.

********************************


Yang tanya kat kita.. Camana nak gabungkan mior dgn glyco..
** tips hanya akan diberikan exclusive pada customer yg beli dari web ini.. jgn marah ar.. **

 

jerawat tetap akan muncul bila kita pakai Mior.. pertama sebab proses healing crisis, Mior akan bantu mengeluarkan segala toksin dalam kulit.. jika kita ni takde resdung atau masalah kulit, segala kegatalan atau apa saja healing crisis berkemungkinan dari skincare yg kita pakai sebelum ni.. kemungkinan besar ada bahan kimia yg merbahaya yg terpendam dalam kulit.. terutama yg mengandungi hydroquinon (betul ke haku eja nih..)..


jadi, jgn bimbang.. teruskan je.. minum byk air masak (bukan air soya ke, teh tarik dan sewaktu dengannya) untuk melancarkan lagi proses pembongkaran dan nyahtoksin dalam kulit kita..

ada tak tambahan lagi wahai kengkawan Mior.. akak ni tak sampai sebulan lagi jadi kelurga Mior.. jadi byk lagi yg nak kena belajar...


Testimoni dari forum cari..

meera_cute

King

Post at 9-7-2008 05:42 PM
ok..my first testi after gna mior..actually bru brapa ari je gna mior ni..but masa first time gna tu..kat atas
idung aku ni ade parut coz aku gatal tgn gi picit jerawat yg ade atas idung aku ni aritu tetiba tetinggal parut wane itam..aku mmg tension sgtla bila tgk parut kat idung aku tuh..then aku pn try la pakai mior..
aku gosok2 kat satumuka termsuk kat parut tu then tggu la 3 minit..pastu aku rasa cm kulit muka aku dry sgt..then aku pakai la plak glyco cream..brula muka rasa cm ok sket..dalam beberapa jam pastu aku nmpk kulit kat idung aku ni menggelupas..aku biar je la..then malam tu aku tgk kulit kat idung ni stil menggelupas lgi..
aku pn risau gak la..igt xsesuai ke ape..skali aku cuba kuis2 ngn tgn aku kat parut tu..sbb aku nmpk cm ade
kulit gelupas gak kat prut tu..pastu aku tgk cm leh tarik je kulit tu..aku pn trik la kulit yg gelupas kat prut tu..tetiba parut yg itam tdi tu terkeluar skali ngn kulit tu..so parut aku tu da xde lagiii!! da ganti ngn kulit bru!..
aku happy la
sgt2 x terkata..yela parut yg aku igt mmg xleh ilang dlm msa sgkat ..tetiba ilang lepas pertama kali pakai
mior+glyco..so aku mmg kagum sgt la ngn kesannya..aku pn teruskn pakai..skang lepas pakai beberapa ari aku nmpk prut jerawat kat dahi dh makin kurang..so far memag puas ati sgt2..aku beli yg 1/8 bar je..ni la first product yg leh wat aku impressed sgt2..xrugi korang try..memag mabeles la!! huhu..

 

Testimoni fresh from oven..

RE: SABUN MIOR
Thursday, July 10, 2008 6:04 PM
From:
"nor****@smebank.com.my"
To:
syikin72@yahoo.com

salam kak Syikin..
Saya dah try mengunakan sabun Mior tu dgn mengikuti cara2 di dalam web akak
Al-hamdulilah...kulit saya terasa begitu lembut sekali...

masa saya perap selama 3 min tu...terasa wajah saya tegang....tapi selepas mencucinya, tak lama selepas tu saya lihat bebayang hitam bawah mata berkurangan,garis kedutan di dahi saya juga berkurangan.....kulit kat dahi ni nampak tegang dan rata je...

skarang ni saya gi kerja pakai day cream, tak perlu nak pakai power tebal2 lagik dah.....wajah terasa ringan dan tak sembab lagik...begitu ketara sekali kak....cepat betul kesannya....padan le dgn harga dia tu ye....hehehe

ps: ada cerita lucu dari hubby saya ni.....saya letakkan sabun mior tu dlm bilik air...
lepas mandi hubby tanya saya...siapa yg letakkan kiub ikan bilis (knorr) dlm bilik air tu?...
Ya-Allah kak...saya kata tu sabun muka herba saya tu bang....sampai hati cakap mcm kuib ikan bilis....mahal tu bang oi...

nasib dia tak buang....hehehehe

 


Senarai Harga :-:-
1 bar :  RM259.00 RM220.00
1/2 bar :RM130.00 RM120.00
1/4 bar : RM70.00
1/8 bar : RM40.00

Kos Penghantaran / Poslaju:-
By hand - Sekitar Kuala Lumpur - RM5.00
Poslaju - Senanjung Malysia - RM5.00
Poslaju - Sabah / Sarawak - RM10.00